Необходимо време за варене на ястията при силен огън за малки количества

19:09 Gergana Ivanova 0 Comments


1. Бульон от говежди кокали се вари около 3 — 4 часа
2. Бульон от телешки кокали се вари около 11/2 —2 часа
3. Телешки крака се вари около 3—3 1/2 часа
4. Шкембе от едър рогат добитък се вари около 4 — 6 часа
5. Говеждо месо се вари около 2 часа
6. Телешко месо се вари около1 час 20 мин.
7. Свинско месо се вари около11/2 часа.
8. Език от говедо се вари около3—4 часа
9. Кокошка се вари около1—1 1/2 часа.
10. Млада кокошка се вари около, 3/4—1 часа
11. Пиле се вари около30 мин.
12. Агнешко месо се вари около 30 мин.
13. Риба се вари около10—15 мин.
14. Цветно зеле се вари около10 — 15 мин.
15. Спанак се вари около 15 — 20 мин.
16. Пудинг или крем във водна баня се вари около 3/4—1 часа.
17. Макарони и юфка се вари около1/2 часа
18. Ориз се вари около 30 — 40 м.
19. Стар фасул се вари около 11/2—21/2 часа.
20. Леща се вари около, 11/2-21/2 часа.
21. Зелен фасул, грах, чушки и др. се варят около30 — 35 мин.
22. Яйца рохки се вари около 4 мин.
23. Яйца твърдо варени се вари около7 мин.

Забележка: Времето за варене се смята от момента на завирането на ястието.


Източник: Беседи по готварство от ''Книга за домакинята"
Снимки: Интернет

0 comments: