Необходимо време за печене във фурна на ястията и сладкишите

19:14 Gergana Ivanova 0 Comments


1. Месо младо говеждо до 2 кг се пече около 1 ч и 20 м.
2. Телешко от бут до 2 кг се пече около 1 ч и 10 м.
3. Кокошка се пече около 1/2 — 2 ч.
4. Мисирка — голяма се пече около 3 — 31/2 ч.
5. Патица се пече около 1 ч. и 35 м.
6. Гъска се пече около 31/2-4 ч.
7. Пиле се пече около 1 ч.
8. Агнешко или цяло агне се пече около 11/2-2 ч.
9. Малко цяло прасенце се пече около 21/2-3 ч.
10. Свинско каре или бут се пече около 2 ч.
11. Торта се пече около 40 — 45 м.
12. Козунак се пече около 3/4—1 часа.
13. Баница или баклава се пече около 35 — 45 м.
14. Кадаиф се пече около 30 м.
15. Дивеч се пече около 21/2 —2 часа.


Източник: Беседи по готварство от ''Книга за домакинята"
Снимки: Интернет

0 comments: